HALIKON SAIRAALA

Det är Jennika, Lina och Daniel som styr den här bloggen. Vi skriver för att vi har valt att göra våran praktik på ett mentalsjukhus i Finland i staden Salo.

Vi tog oss hit med kryssning, vikingline. När vi kom fram till åbo skulle vi ta en buss till Salo. Det var tur att vi hittade en trevlig dam som kunde hjälpa oss för tydligen var vi tvugna att byta buss för att komma till Salo vilket vi inte var medvetna om. Väl framme i Salo så kom Anneli som har hand om allt med våran praktik och plockade upp oss.

Jennika och Lina bor tillsammans i ett rum i en lägenhet med några tjejer från Frankrike och Daniel bor i en lägenhet tillsammans med några killar från Tyskland. Vi kommer att visa bilder senare. Det blev lite krångel med rummen när vi kom hit så dom har fått flytta om sängar och så för att tjejer och killar inte fick dela lägenhet.

Hittills har vi varit på en gymnasieskola och pratat inför klasser om varför vi är här och vi har även visats runt på skolan. Deras metodrum för de som går omvårdnad ser ut som en avdelning på ett sjukhus, väldigt fint och stort.

Nu ska vi snart iväg och kolla in mentalsjukhuset Halikon Sairaala och sedan ska vi kolla runt lite på stan. Vi kommer att uppdatera med bilder senare i kväll.

Tjohej

Kommentarer
Postat av: Mamma

Kul att se, men ni borde lära er att rotera bilderna, ni är ju i "data" åldern. Vi gamla får ont i nacken av eran presentation...

2011-03-03 @ 19:52:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0